Ορθοδοντική ενηλίκων

Παρόλο που στο παρελθόν είχε επικρατήσει η εσφαλμένη άποψη ότι η ορθοδοντική θεραπεία ενδείκνυται μόνο για παιδιά και εφήβους, κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές. Και οι ενήλικες μπορούν να προσβλέπουν σε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο με τη βοήθεια της ορθοδοντικής εφόσον  τα δόντια στηρίζονται από ένα υγιές περιοδόντιο.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι ενήλικες εμπιστεύονται τον ορθοδοντικό τους αποτελώντας το 20-25% των ορθοδοντικών ασθενών.

Οι στόχοι της ορθοδοντικής θεραπείας ενηλίκων, εκτός από τη βελτίωση της αισθητικής του χαμόγελου, αποσκοπούν στα εξής:

 • Βελτίωση της θέσης των δοντιών ώστε να εξαλειφθούν εστίες ανάπτυξης οδοντικής πλάκας και αποτροπή εμφάνισης τερηδόνας, ουλίτιδας και περιοδοντικής νόσου

 • Διευθέτηση των δοντιών στην κατάλληλη θέση πριν από προσθετική ή εμφυτευματική αποκατάσταση

 • Επανάληψη ορθοδοντικής θεραπεία μετά από χρόνια είτε λόγω υποτροπής ή λόγω μη ικανοποίησης από προηγούμενο αποτέλεσμα

 • Θεραπεία έντονων σκελετικών δυσαρμονιών με τη συμβολή άλλων ειδικοτήτων της οδοντιατρικής

 • Μετακίνηση των δοντιών με στόχο να αποτρέπεται η συνεχής φθορά της μασητικής επιφάνειας των δοντιών  λόγω υπερσύγκλεισης

 • Ύψιστη αισθητική των ορθοδοντικών μηχανισμών χρησιμοποιώντας είτε διαφανή άγκιστρα, ή διαφανείς νάρθηκες, ή γλωσσικά αγκύλια. Με τη βοήθεια σύγχρονων αόρατων τεχνικών, η αισθητική κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας έχει βελτιωθεί σημαντικά. 

Που βρισκόμαστε

 • Κλεοπάτρα - Ξένια Κυπαρισσίδου, Βριλήσσια
  "Αποφάσισα σε μεγάλη ηλικία (στα 41 μου) να κάνω ορθοδοντική μόλις συνειδητοποίησα πως αποφεύγω να κοιτάξω στο καθρέφτη τα δόντια μου. Δύσκολη περίπτωση καθώς πέρα από το ότι τα δόντια μου ήταν πολύ συνωστισμένα και περιοδοντικά, ήμουν και από τους ασθενείς που τρέμουν κυριολεκτικά την οποιαδήποτε επίσκεψη στον ορθοδοντικό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη κουβέντα του γιατρού στο τηλέφωνο: "Το παν είναι να περάσεις την πόρτα του ιατρείου". Έτσι και έγινε, με το που πέρασα την πόρτα όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πολύ ευχάριστα. Σε ένα χρόνο θα έχεις ίσια δόντια μου είπε ο γιατρός, χωρίς εξαγωγές δοντιών. Και πράγματι σε ένα χρόνο ακριβώς το χαμόγελό μου είχε μεταμορφωθεί κυριολεκτικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας ο γιατρός ήταν κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για οποιαδήποτε απορία ή τυχόν διόρθωση μπορούσε να προκύψει και όλα αυτά σε ένα υπερσύγχρονο πεντακάθαρο ιατρείο. Κώστα το ευχαριστώ είναι λίγο!!!!"  
 • Βασίλης Θεοδώρου, 13 ετών, Μεταμόρφωση Αττικής
  "Νιώθω υπέροχα με το καινούριο χαμόγελό μου. Είχα κενά στα δόντια και ο τρόπος που έκλεινα τις γνάθους μου δεν ήταν σωστός. Ξεκινήσαμε με ένα κινητό μασελάκι και έπειτα με διάφανα σιδεράκια. Η θεραπεία ήταν πιο σύντομη από ότι περίμενα. Όλοι στο Athens Orthodontics ήταν φιλικοί και ο κος Τζαμάλας ήταν πάντα εκεί για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία μου. Έχω ήδη προτείνει το ιατρείο σε συγγενείς και φίλους μου. Σας ευχαριστώ όλους στο Athens Orthodontics για το υπέροχο χαμόγελό μου."
 • Χριστίνα Κασιμάτη, 31 ετών, Βρiλήσσια
  "Πριν επισκεφτώ τον ορθοδοντικό ,ήμουν διστακτική στην ιδέα να βάλω σιδεράκια λόγω ηλικίας και κυρίως για αισθητικούς λόγους. Μόλις όμως τονεπισκέφτηκα και συζητήσαμε,με κέρδισε αμέσως αφενός ως άψογος επαγγελματίας,αφαιτέρου ως εξαιρετικός ανθρωπος. Τελικά πήρα την σωστή απόφαση, καθώς η διαδικασία ήταν ανώδυνη καθ'όλη την διάρκεια της θεραπείας και ο χρόνος πέρασε γρήγορα, έχοντας στο τέλος μια τέλεια και υγιή οδοντοστοιχία. Τον ευχαριστώ θερμά που μου χάρισε ενα τέλειο χαμόγελο."