Γιατί η ορθοδοντική είναι κάτι σημαντικό για μένα?

Υπάρχουν στη βιβλιογραφία πολυάριθμες μελέτες οι οποίες τονίζουν τη σημασία ενός ελκυστικού χαμόγελου σε κάθε πτυχή της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Ένα όμορφο χαμόγελο το οποίο έρχεται σε πλήρη αρμονία σε σχέση με το σκελετικό υπόβαθρο, τα μαλακά μόρια αλλά και την κατατομή (προφίλ) του ατόμου, δίνει όχι μόνο αυτοπεποίθηση αλλά και τον καλύτερο τρόπο να εξωτερικεύει κανείς τα θετικά του συναισθήματα.  Εκτός από τα σημαντικά και πολύπλευρα κοινωνικά οφέλη της ορθοδοντικής, υπάρχουν και πολλαπλά οφέλη για την υγεία και τη μακροβιότητα των δοντιών.

Με τη συμβολή της ορθοδοντικής, τα δόντια τοποθετούνται στη σωστή θέση μεταξύ τους, καθιστώντας τη στοματική υγιεινή από την πλευρά του ασθενούς πολύ πιο εύκολη. Αυτό, δεδομένου ότι υπάρχει δυσκολία στη σωστή  και ολοκληρωμένη απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας σε συνωστισμένους οδοντικούς φραγμούς , ενισχύει την υγεία των δοντιών καθιστώντας τα λιγότερο επιρρεπή σε βλάβες τερηδόνας, ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας.

Η ορθοδοντική θεραπεία σε συνδυασμό με τη σωστή διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για τη μακροβιότητα του οδοντικού φραγμού.

Που βρισκόμαστε

  • Κλεοπάτρα - Ξένια Κυπαρισσίδου, Βριλήσσια
    "Αποφάσισα σε μεγάλη ηλικία (στα 41 μου) να κάνω ορθοδοντική μόλις συνειδητοποίησα πως αποφεύγω να κοιτάξω στο καθρέφτη τα δόντια μου. Δύσκολη περίπτωση καθώς πέρα από το ότι τα δόντια μου ήταν πολύ συνωστισμένα και περιοδοντικά, ήμουν και από τους ασθενείς που τρέμουν κυριολεκτικά την οποιαδήποτε επίσκεψη στον ορθοδοντικό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη κουβέντα του γιατρού στο τηλέφωνο: "Το παν είναι να περάσεις την πόρτα του ιατρείου". Έτσι και έγινε, με το που πέρασα την πόρτα όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πολύ ευχάριστα. Σε ένα χρόνο θα έχεις ίσια δόντια μου είπε ο γιατρός, χωρίς εξαγωγές δοντιών. Και πράγματι σε ένα χρόνο ακριβώς το χαμόγελό μου είχε μεταμορφωθεί κυριολεκτικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας ο γιατρός ήταν κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για οποιαδήποτε απορία ή τυχόν διόρθωση μπορούσε να προκύψει και όλα αυτά σε ένα υπερσύγχρονο πεντακάθαρο ιατρείο. Κώστα το ευχαριστώ είναι λίγο!!!!"  
  • Βασίλης Θεοδώρου, 13 ετών, Μεταμόρφωση Αττικής
    "Νιώθω υπέροχα με το καινούριο χαμόγελό μου. Είχα κενά στα δόντια και ο τρόπος που έκλεινα τις γνάθους μου δεν ήταν σωστός. Ξεκινήσαμε με ένα κινητό μασελάκι και έπειτα με διάφανα σιδεράκια. Η θεραπεία ήταν πιο σύντομη από ότι περίμενα. Όλοι στο Athens Orthodontics ήταν φιλικοί και ο κος Τζαμάλας ήταν πάντα εκεί για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία μου. Έχω ήδη προτείνει το ιατρείο σε συγγενείς και φίλους μου. Σας ευχαριστώ όλους στο Athens Orthodontics για το υπέροχο χαμόγελό μου."
  • Χριστίνα Κασιμάτη, 31 ετών, Βρiλήσσια
    "Πριν επισκεφτώ τον ορθοδοντικό ,ήμουν διστακτική στην ιδέα να βάλω σιδεράκια λόγω ηλικίας και κυρίως για αισθητικούς λόγους. Μόλις όμως τονεπισκέφτηκα και συζητήσαμε,με κέρδισε αμέσως αφενός ως άψογος επαγγελματίας,αφαιτέρου ως εξαιρετικός ανθρωπος. Τελικά πήρα την σωστή απόφαση, καθώς η διαδικασία ήταν ανώδυνη καθ'όλη την διάρκεια της θεραπείας και ο χρόνος πέρασε γρήγορα, έχοντας στο τέλος μια τέλεια και υγιή οδοντοστοιχία. Τον ευχαριστώ θερμά που μου χάρισε ενα τέλειο χαμόγελο."