Ορθοδοντική Συγκράτηση

orthodontiki sigkratisi 1 orthodonticsΗ αφαίρεση των ορθοδοντικών μηχανισμών σηματοδοτεί την έναρξη της συγκράτησης και παρακολούθησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος που επιτεύχθηκε.

Να έχετε υπόψη σας ότι αυτή η φάση της ορθοδοντικής θεραπείας είναι εξίσου σημαντική όσο και η φάση της ενεργού μετακίνησης και διασφαλίζει την επιτυχία της θεραπείας σας.

Από τη στιγμή που τα δόντια έχουν μετακινηθεί στις επιθυμητές θέσεις, χρειάζεται μια περίοδος σταθεροποίησης των δοντιών έτσι ώστε το περιβάλλον οστό αλλά και οι περιοδοντικοί ιστοί να προσαρμοστούν στη νέα διευθέτηση των δοντιών σας.

orthodontiki sigkratisi 2 orthodonticsΗ τάση της ορθοδοντικής υποτροπής οφείλεται στη διάταση των ινών του περιρριζίου που προκύπτει από τη μετακίνηση ενός δοντιού κατά τη διάρκεια της θεραπείας και δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη φυσιολογική μετακίνηση των δοντιών που παρατηρείται σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως εάν υποβλήθηκε σε ορθοδοντική θεραπεία ή όχι.

Η τάση για ορθοδοντική υποτροπή κρατάει περίπου 7 μήνες και κατά πλείστον σταματά, όταν αναδιοργανωθούν οι ίνες του περιριζίου  στο δόντι το οποίο μετακινήθηκε.

Υπάρχουν 2 είδη συγκράτησης, κινητή και ακίνητη:

 1. Η κινητή συγκράτηση περιλαμβάνει συγκρατητικά μηχανήματα τα οποία ο ασθενής μπορεί να τοποθετεί και να αφαιρεί μόνος του. Είναι κατασκευασμένα είτε από ακρυλικό και σύρμα ή από διαφανές πλαστικό το οποίο εφαρμόζει εξατομικευμένα στους οδοντικούς φραγμούς.

 2. Η ακίνητη συγκράτηση περιλαμβάνει τη συγκόλληση στη γλωσσική πλευρά των πρόσθιων, τις περισσότερες φορές, δοντιών ενός σύρματος με φωτοπολυμεριζόμενη ρητίνη.

orthodontiki sigkratisi 3 orthodontics

Που βρισκόμαστε

 • Κλεοπάτρα - Ξένια Κυπαρισσίδου, Βριλήσσια
  "Αποφάσισα σε μεγάλη ηλικία (στα 41 μου) να κάνω ορθοδοντική μόλις συνειδητοποίησα πως αποφεύγω να κοιτάξω στο καθρέφτη τα δόντια μου. Δύσκολη περίπτωση καθώς πέρα από το ότι τα δόντια μου ήταν πολύ συνωστισμένα και περιοδοντικά, ήμουν και από τους ασθενείς που τρέμουν κυριολεκτικά την οποιαδήποτε επίσκεψη στον ορθοδοντικό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη κουβέντα του γιατρού στο τηλέφωνο: "Το παν είναι να περάσεις την πόρτα του ιατρείου". Έτσι και έγινε, με το που πέρασα την πόρτα όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πολύ ευχάριστα. Σε ένα χρόνο θα έχεις ίσια δόντια μου είπε ο γιατρός, χωρίς εξαγωγές δοντιών. Και πράγματι σε ένα χρόνο ακριβώς το χαμόγελό μου είχε μεταμορφωθεί κυριολεκτικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας ο γιατρός ήταν κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για οποιαδήποτε απορία ή τυχόν διόρθωση μπορούσε να προκύψει και όλα αυτά σε ένα υπερσύγχρονο πεντακάθαρο ιατρείο. Κώστα το ευχαριστώ είναι λίγο!!!!"  
 • Βασίλης Θεοδώρου, 13 ετών, Μεταμόρφωση Αττικής
  "Νιώθω υπέροχα με το καινούριο χαμόγελό μου. Είχα κενά στα δόντια και ο τρόπος που έκλεινα τις γνάθους μου δεν ήταν σωστός. Ξεκινήσαμε με ένα κινητό μασελάκι και έπειτα με διάφανα σιδεράκια. Η θεραπεία ήταν πιο σύντομη από ότι περίμενα. Όλοι στο Athens Orthodontics ήταν φιλικοί και ο κος Τζαμάλας ήταν πάντα εκεί για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία μου. Έχω ήδη προτείνει το ιατρείο σε συγγενείς και φίλους μου. Σας ευχαριστώ όλους στο Athens Orthodontics για το υπέροχο χαμόγελό μου."
 • Χριστίνα Κασιμάτη, 31 ετών, Βρiλήσσια
  "Πριν επισκεφτώ τον ορθοδοντικό ,ήμουν διστακτική στην ιδέα να βάλω σιδεράκια λόγω ηλικίας και κυρίως για αισθητικούς λόγους. Μόλις όμως τονεπισκέφτηκα και συζητήσαμε,με κέρδισε αμέσως αφενός ως άψογος επαγγελματίας,αφαιτέρου ως εξαιρετικός ανθρωπος. Τελικά πήρα την σωστή απόφαση, καθώς η διαδικασία ήταν ανώδυνη καθ'όλη την διάρκεια της θεραπείας και ο χρόνος πέρασε γρήγορα, έχοντας στο τέλος μια τέλεια και υγιή οδοντοστοιχία. Τον ευχαριστώ θερμά που μου χάρισε ενα τέλειο χαμόγελο."