Οδηγίες Στοματικής Υγιεινής
 • Το βούρτσισμα θα πρέπει να γίνεται κάθε πρωί, βράδυ, και μετά από κάθε γεύμα χρησιμοποιώντας μόνο μαλακή (ή το πολύ μέτρια) οδοντόβουρτσα.

 • Κατα τη διάρκεια του βουρτσίσματος θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι κατευθύνετε τους θύσανους της οδοντόβουρτσας πάνω και κάτω απο τα ορθοδοντικά αγκύλια.

 • Τα ούλα πρέπει να βουρτσίζονται τοποθετώντας την οδοντόβουρτσα σε γωνία 45 μοιρών και πιέζοντας με μικρές κυκλικές κινήσεις, μετρώντας 5 δευτερόλεπτα για κάθε περιοχή.

 • Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος στον καθρέπτη εάν υπάρχουν υπολείμματα τροφών μετά το βούρτσισμα και επανάληψη της διαδικασίας στην εκάστοτε περιοχή. Για το λόγο αυτό, είναι σκόπιμο να μην χρησιμοποιείται οδοντόκρεμα έστω μία φορά την ημέρα.

 • Η χρήση οδοντικού νήματος κρίνεται απαραίτητη, τουλάχιστον 1 φορά ανά 2 ημέρες περνώντας το νήμα μεταξύ των αγκυλίων και κάτω από το σύρμα, πιέζοντας προς ένα δόντι κάθε φορά ώστε να σχηματιστεί "C" προς τη βάση του δοντιού. Προσοχή: Δεν πιέζουμε προς τα ούλα αλλά πλάγια προς το δόντι καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και υφίζησης των ούλων.

Θυμηθείτε: Η εμφάνιση αιμοραγίας των ούλων κατα το βούρτσισμα υποδεικνύει την παρουσία φλεγμονής-ουλίτιδας στην περιοχή αυτή και απαιτεί περισσότερη φροντίδα και όχι αποφυγή βουρτσίσματος στην περιοχή αυτή.

Που βρισκόμαστε

 • Κλεοπάτρα - Ξένια Κυπαρισσίδου, Βριλήσσια
  "Αποφάσισα σε μεγάλη ηλικία (στα 41 μου) να κάνω ορθοδοντική μόλις συνειδητοποίησα πως αποφεύγω να κοιτάξω στο καθρέφτη τα δόντια μου. Δύσκολη περίπτωση καθώς πέρα από το ότι τα δόντια μου ήταν πολύ συνωστισμένα και περιοδοντικά, ήμουν και από τους ασθενείς που τρέμουν κυριολεκτικά την οποιαδήποτε επίσκεψη στον ορθοδοντικό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη κουβέντα του γιατρού στο τηλέφωνο: "Το παν είναι να περάσεις την πόρτα του ιατρείου". Έτσι και έγινε, με το που πέρασα την πόρτα όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πολύ ευχάριστα. Σε ένα χρόνο θα έχεις ίσια δόντια μου είπε ο γιατρός, χωρίς εξαγωγές δοντιών. Και πράγματι σε ένα χρόνο ακριβώς το χαμόγελό μου είχε μεταμορφωθεί κυριολεκτικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας ο γιατρός ήταν κυριολεκτικά ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για οποιαδήποτε απορία ή τυχόν διόρθωση μπορούσε να προκύψει και όλα αυτά σε ένα υπερσύγχρονο πεντακάθαρο ιατρείο. Κώστα το ευχαριστώ είναι λίγο!!!!"  
 • Βασίλης Θεοδώρου, 13 ετών, Μεταμόρφωση Αττικής
  "Νιώθω υπέροχα με το καινούριο χαμόγελό μου. Είχα κενά στα δόντια και ο τρόπος που έκλεινα τις γνάθους μου δεν ήταν σωστός. Ξεκινήσαμε με ένα κινητό μασελάκι και έπειτα με διάφανα σιδεράκια. Η θεραπεία ήταν πιο σύντομη από ότι περίμενα. Όλοι στο Athens Orthodontics ήταν φιλικοί και ο κος Τζαμάλας ήταν πάντα εκεί για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία μου. Έχω ήδη προτείνει το ιατρείο σε συγγενείς και φίλους μου. Σας ευχαριστώ όλους στο Athens Orthodontics για το υπέροχο χαμόγελό μου."
 • Χριστίνα Κασιμάτη, 31 ετών, Βρiλήσσια
  "Πριν επισκεφτώ τον ορθοδοντικό ,ήμουν διστακτική στην ιδέα να βάλω σιδεράκια λόγω ηλικίας και κυρίως για αισθητικούς λόγους. Μόλις όμως τονεπισκέφτηκα και συζητήσαμε,με κέρδισε αμέσως αφενός ως άψογος επαγγελματίας,αφαιτέρου ως εξαιρετικός ανθρωπος. Τελικά πήρα την σωστή απόφαση, καθώς η διαδικασία ήταν ανώδυνη καθ'όλη την διάρκεια της θεραπείας και ο χρόνος πέρασε γρήγορα, έχοντας στο τέλος μια τέλεια και υγιή οδοντοστοιχία. Τον ευχαριστώ θερμά που μου χάρισε ενα τέλειο χαμόγελο."